Lue lisää järjestöstämme

Tietoa järjestöstä

Autoalan Palvelutuottajat ry

Autoalan Palvelutuottajat ry on perustettu 1978. Se on pieniä ja keskisuuria riippumattomia autokorjaamoita, korikorjaamoita ja automaalaamoita edustava järjestö. Aikaisemmin yhdistys toimi nimellä Autoalan ja Korjaamoiden liitto ry AAKL. Huhtikuussa 2021 AAKL ja Suomen Kolarikorjaamoiden liitto ry SKKL yhdistivät voimansa ja toimivat nyt yhdessä parempien autopalveluiden puolesta nimellä Autoalan Palvelutuottajat ry.

Perinteisten edunvalvonnan ja liittopalveluiden lisäksi uusi liitto tulee panostamaan vahvasti jäsentensä toimintaedellytysten parantamiseen.

Autoalan Palvelutuottajien jäsenenä saat mm. seuraavat jäsenedut

  • Asiantuntija-apua esim. työsopimusasioissa ja erilaisissa ongelmatilanteissa
  • Vertaistukea ja apua teknisten ongelmien ratkaisemiseksi
  • Tietoa alan yleisestä kehityksestä, alan ammattijulkaisuja ym.
  • Apua kuluttajariita-asioiden hoidossa
  • Työnantajapalvelut
  • Monipuolista koulutustarjontaa sekä tekniseen osaamiseen että yrittäjyyteen liittyen
  • Autoalan Keskusliiton laatu- ja ympäristöohjelmat
  • Laajat sidosryhmäsuhde- ja yhteistyöverkostot
  • Korjaamo- ja Varaosaviestin sekä Suomen Autolehden

Autoalan Keskusliiton korikorjaamolaatuluokitus

Ajoneuvojen uuden koriteknologian myötä osaamisen ja laitteiden vaatimukset kasvavat. Erityisasiantuntemusta vaativat korikorjaukset tulee kohdistaa niiden suorittamiseen huolellisesti perehtyneille korikorjaamoille. Korikorjaamoille suositellaan laadunhallintajärjestelmää. Tämä on toteutettu tuottamalla korikorjauksiin erikoistuneille korjaamoille ajoneuvoon kolarin yhteydessä syntyneen vaurion mukainen korikorjaamolaatuluokitus. Koko vahinkoprosessi käydään läpi luokituksessa vahingon haltuunotosta työn luovutukseen. Luokituksen pohjana toimii korikorjaamon itsearviointi, joka todennetaan virallisella auditoinnilla, jossa varmennetaan korikorjaamon vaativuusluokka. Auditointeja suorittaa Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy. Lue lisää

Tunnukset korjaamon itsearviointiin

Mikäli yrityksesi ei ole vielä mukana korikorjaamolaatuluokituksessa, ota yhteyttä Anne Nordmaniin, anne.nordman(a)akl.fi saadaksesi tunnukset, jolloin voit tehdä korjaamosi itsearvioinnin. Lisätietoja korikorjaamolaatuluokituksesta antaa Jouko Sohlberg, jouko.sohlberg(a)akl.fi

AKL-Laatuohjelmat ja AKL-Ympäristöohjelma

Autoalan Keskusliitto ry on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa kehittänyt alalle AKL-Laatu- ja Ympäristöohjelmat. Tutustu mm. AKL-Laatuohjelmaan automaalaamolle ja AKL-Laatuohjelmaan korikorjaamolle ja automaalaamolle.
Lue lisää »

Sertifioinnit ja auditoinnit AKL-Sertifiointi Oy:stä

AKL-Sertifiointi Oy tarjoaa kansainvälisesti hyväksyttyjen ISO 9001 - ja ISO 14001 -standardien sertifiointeja ja auditointeja kustannustehokkaasti. Voitte liittyä myös Energiatehokkuuden toimenpideohjelmaan kauttamme.
Tutustu tästä »