– Perustellusti voidaan sanoa, että AAKL:n työ on jonkinlainen menestystarina monesta syystä. Liitto on tarvinnut ns. moottoreikseen ennen kaikkea osaavia, kehityskykyisiä sekä aktiiveja korjaamoyrittäjiä, joita ilman ei menestystä olisi tullut. He ovat uskoneet itseensä ja mahdollisuuksiinsa ja luoneet järjestövoiman pohjan.
Vilpittömin mielin he ovat olleet tukemassa yhteisiä ponnistuksia niin, että ammattitaito, rehellinen kilpailu ja hyvä asiakaspalvelu on saatu nostettua arvoon arvaamattomaan menestyksen takeeksi. Ihme on, ellei näillä arvoilla edelleen menestytä. On ollut onni, että jäsenistöstä on aina löytynyt henkilöitä, jotka ovat olleet halukkaita sitoutumaan suurella panoksella tähän talkootyöhön. Puheenjohtajat, hallituksen jäsenet, jaostojen, alueyhdistysten ym. ryhmien vetäjät ja luottamusmiehet ja -naiset ovat ratkaisevasti vaikuttaneet tuloksiin, mistä kaikki ovat hyötyneet. AAKL on nopeasti löytänyt myös hyviä yhteistyökumppaneita, jotka arvostavat jäseniämme ja joita Liitto jäsenineen arvostaa. Myös lähipiirissämme on ollut unohtumattomia osaajia, jakaa Raimo kehuja joka suuntaan.
Mainitsen seuraavassa vain muutaman:
– AAKL:n kuten kaikkien järjestöjen työ perustuu jäsenistön joukosta valittujen luottamushenkilöiden varaan. Välttämätöntä on myös olla palkattua voimaa toiminnanjohtajina ja sihteereinä. Voidaan sanoa, että järjestöllä on ollut onnea saada ammattitaitoisia ja ahkeria tekijöitä eri tehtäviin, mikä ei aina ole helppoa tai itsestään selvää. Palkatuista järjestösihteeri Merja Grönbergin työpanos järjestössämme on ollut mittava. Hän on ollut pitkäaikainen toimihenkilö ja ehtinyt työskennellä lähes kaikkien puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien kanssa. On varmaa, että ne tehtävät, mitkä jäävät Merjan vastuulle ja hoitoon, tulevat myös tehtyä. Hänen kokemuksensa järjestötyöstä oli muutenkin laaja.
Ensimmäinen puheenjohtaja Martti Teittinen oli peloton ja turhan särmikäs sanoissaan korjaamoyrittäjien oikeuksia puolustaessaan. Valitettavasti vain oikealla asialla olleen Teittisen uho kasvoi lopulta ylitse monien tahojen sietokynnyksen. Jopa oma väkikin joutui hillitsemään sotapolulle lähtenyttä ”päällikköään”, joka oli suhteidensa kautta saanut mukaan taistelukentälle myös lehdistön. Lopulta kunniapuheenjohtajaksi nimitettynä hän siirtyi taka-alalle Liiton toiminnasta. Mutta paljon hän ehti saada hyvää aikaan.
Jaakko Jukka oli järjestön ensimmäinen toiminnanjohtaja, joka nimitettiin 1.10.1980. Jaakko kun oli autokorjaamoyrittäjä, hänen oli helppo tulla toimeen ammattiveljiensä kanssa. Kun hän liikkui maakunnassa ympäri Suomea omatekoisella URKKI-autoillaan, hän pääsi yrityksissä helposti keskusteluihin niin alan ongelmista kuin AAKL:n mahdollisuuksista niitä vähentää. Matkojen tarkoitus oli hankkia uusia jäseniä. Vuonna 1980 Jaakon maakuntamatkojen tulos oli 164 uutta jäsentä. Tämä on ennätys järjestössämme, mikä tulee säilymään pitkään. Jukka on henkilö, joka mahdollisti itsenäisen toimialaliiton AAKL:n perustamisen. Hän luopui tehtävästä terveydellisistä syistä 17.9.81.
Toivo Ehn oli uranuurtaja ja vahva vaikuttaja AAKL:n toiminnassa. Topi oli tahdinnäyttäjä, kun opettelimme järjestöelämän aakkosia. Hän oli PTK:n järjestöpäällikkö ja hoiti mm. PYR:n toiminnanjohtajan tehtävää. Ja kun jaosto toimi alkuun PYR:n sisällä, Topi hoiti myös sen asiat ja myös vahvasti vaikutti jaoston syntyyn. Topi toimi myös AAKL:n toiminnanjohtajana aina kevääseen 1986.
Se oli hänelle ja vaimolleen mieluista toimintaa, sillä Eila Ehn avusti Topia mm. postituksissa ja jäsenrekisteriasioissa. Voidaan sanoa, että Topin johdolla AAKL kulki alusta asti vuoden -86 toukokuuhun, jolloin Raimo Kolu valittiin toiminnanjohtajaksi ja liitto muutti takaisin PTK:n tiloihin Kansakoulukadulle.
AAKL:n jäsenten hyväksi Raimo uhrasi uskomattomattoman paljon energiaa ja pani usein ”päänsä pölkylle” kuvia kunnioittamatta. Päättävien virkamiesten toimia hän piti suurena teatterina, jossa piti vastata samalla mitalla, jos tuloksia halusi.
Eräänä monen kädenväännön tuloksena hän sai aikaan mm. alan oppisopimusjärjestelmän tukiaisineen. Tämä oli päättäjille aluksi aivan kummajainen. AKL:kin alkoi ymmärtämään hyvän päälle vasta Harri Nykäsen syvennyttyä kunnolla hankkeeseen. Tästä Raimo antaa tunnustuksen Nykäselle.