SERMI-sertifikaatti 1.2.2024 käyttöön – mitä tarkoittaa korjaamolle?

AKL-Sertifiointi Oy tarjoaa sertifiointeja SERMI-vaatimustenmukaisuuden arviointiin. (SERMI = Security Related Repair & Maintenance Information)

SERMI-vaatimukset koskettavat kaikkia autokorjaamoiden ammattilaisia, joiden työhön kuuluvat varkaudenestoon ja turvallisuuteen liittyvät korjaukset. SERMI-sertifikaatilla mahdollistetaan pääsy autovalmistajien turvallisuuteen liittyviin korjaus- ja huoltotietoihin, varaosatilauksiin, koodauksiin yms.

Tutustu ensin huolellisesti SERMI-sertifioinnin ehtoihin

Tekijäpäivän SERMI-videotallenteella AKL-Sertifiointi Oy:n Juha-Matti Lämsä ja Mikko Pulkkinen kertovat asiasta korjaamon näkökulmasta.

Klikkaa kuvaa ja katso tallenne: 

Oikeusrekisterikeskus ei ole luovuttanut hakemuksiin tarvittavia henkilökohtaisia rikosrekisteriotteita rikosrekisterilakiin vedoten. Asiaan on juuri saatu väliaikainen ratkaisu:
• Työntekijän omalla dokumentoidulla ilmoituksella voidaan todentaa puhdas rikosrekisteri, kunnes kansallinen lainsäädäntö rikosrekisteritietojen luovuttamisesta tätä tarkoitusta varten on voimassa. Kun rikosrekisteriotteen saaminen on mahdollista, työntekijän on toimitettava asiakirja kohtuullisessa ajassa tarkastuslaitokselle tarkastettavaksi. Kohtuulliseen aikaan tulee tarkentava vaatimus heti, kun lainsäädännön voimaantulon ajankohta on tiedossa.

Lue lisää SERMI-vaatimustenmukaisuuden arvioinnista AKL:n sivustolta ja hae SERMI-sertifiointia.

AKL-Sertifiointi Oy:lle on myönnetty ISO 17020- akkreditointi kolmantena maana Euroopassa sekä ensimmäisinä Suomessa.