Harri Saastamoisesta Autoalan Palvelutuottajien toiminnanjohtaja

Autoalan Palvelutuottajat ry:n toiminnanjohtajana aloitti lokakuun alusta Harri Saastamoinen. Hän tuli tehtäväänsä Autoalan Keskusliitosta, jossa toimi työmarkkina-asioiden apulaisjohtajana. Saastamoisella on pitkä ja monipuolinen tausta myös autojen jälkimarkkinoinnin operatiivista tehtävistä.

Olemme ottaneet erittäin vakavasti käsillä olevan alan murroksen ja tulemme tukemaan jäsenkuntaamme kehitysohjelmien ja laajenevan yhteistyöverkoston avulla. Näiden toteuttamiseen tarvitsimme resursseja ja osaamista. Saastamoisen tausta Autoalan Keskusliitossa työmarkkina-asioiden apulaisjohtajan ja pitkä, monipuolinen kokemus jälkimarkkinoinnin operatiivisissa tehtävissä antaa todella vankat perustan tehtävään. Aiemmin keväällä tehty liittojen yhdistäminen (AAKL ja SKKL) takaa meille huomattavasti paremmat mahdollisuudet ja enemmän voimaa järjestää palveluja, toteaa AAPT:n puheenjohtaja Taneli Hakkarainen.

AAPT:ssa painopistettä on reivattu perinteisestä etujärjestötyöstä huomattavasti rohkeammin muutoksen hallintaan ja jäsenistön kilpailukyvyn kehittämiseen. Jäsenkunnan ydin koostuu huolto- ja korikorjaamoista sekä maalaamoista, mutta jo järjestön nimenkin kautta ovea on haluttu jättää raolleen myös mahdollisille muille toimijoille, jotka autoalan palveluja tuottavat. Autoalan Palvelutuottajat on ottanut johtolangakseen parempien autopalvelujen tuottamisen. Järjestön tehtävä tässä on joukko-voimaa hyödyntämällä tuottaa sellaisia valmiuksia ja edellytyksiä jäsenkunnalleen, jotka yksittäiselle jäsenyritykselle saattaisivat olla liian suuria ponnistuksia.

Mielestäni joukkovoiman hyödyntäminen on ehdottomasti oikea liike tämänhetkisessä toimintaympäristössä. Autokauppa on kyennyt jo aiemmin järjestämään oman edunvalvontansa melko hyvin, nyt on myös jälkimarkkinoinnin aika tiivistää rivejä, muutos tulee olemaan joka tapauksessa suuri koko autoalalla. Näin Autoalan Palvelutuottajissa erittäin kiinnostavan tehtäväkentän ja paljon kehitysmahdollisuuksia. Reilu 300 jäsenyritystä, yrittäjistä koostuva aktiivinen hallitus ja varsin hyvässä mallissa olevat perustoiminnot antavat erinomaisen pohjan työlle. Kehitysohjelmat ovat moderni tapa organisoida toimintaa ja kun siihen pystytään kytkemään sopiva verkosto taakse, niin uskon, että jäsenistölle saadaan todella merkittävä taustavoima, sanoo tuore toiminnanjohtaja Harri Saastamoinen.

Yhteistyöverkostojen luominen on yksi keskeisistä tehtävistäni ja tulenkin liikkumaan aktiivisesti eri toimijoiden parissa ja keskustelemaan yhteistyön mahdollisuuksista, virittää Saastamoinen odotuksia.

 

LISÄTIEDOT

Harri Saastamoinen
Autoalan Palvelutuottajat ry, toiminnanjohtaja, harri.saastamoinen@aapt.fi 050 564 6320

Taneli Hakkarainen
Autoalan Palvelutuottajat ry, hallituksen puheenjohtaja, taneli.hakkarainen@alppilanautohuolto.fi 0500 411 897